Jo Eenens

Auteur, politicus en bestuurder


Jo wordt geboren op 26 juli 1931 en hij overlijdt op 18 augustus 2010.
Op 23 januari 1999 ontvangt deze voormalige wethouder de Sjwatse Kater en in 1997 de Gouden Erepenning van Kerkrade. Hij is de vader van Paul Eenens. Hij wordt op 21 december 2001 benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Hij zit in de redactie voor het boek Kerkrade en de Tweede Wereldoorlog. In 1993 wordt hij voorzitter van de stichting Herdenking 50-jarige bevrijding van Kerkrade die dit boek gaat uitgeven. Tussen 1982 en eind 2009 is hij President Commissaris van Camille Oostwegel Chateau-Hotels en -Restaurants. Daarnaast is hij in een vooralsnog onbekende periode (maar tot aan zijn overlijden) bestuurder bij het Afrikacentrum in Cadier en Keer.

Maatschappelijke functies


Tijdens zijn wethouderschap is Jo ook penningmeester van de Stichting St. Jozefziekenhuis, voorzitter van de beheersraad voor recreatiecentrum D’r Pool, gedelegeerd bestuurslid bij Roda JC en beschermheer van klaroen- en showband St. Barbara Chevremont. Na zijn periode als wethouder is Jo onder andere ook commissaris van Mega Limburg, lid van de Adviesraad voor het Bisschoppelijk Centrum Rolduc en bestuurslid van het Afrikacentrum in Cadier en Keer (tot 2010).

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 14 november 2020
180 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.