Vriendenclub van Honderd

Deze sponsororganisatie wordt opgericht op 18 maart 2014. Hoewel zij als werkgebied geheel Limburg heeft en daarmee buiten het bereik van deze encyclopedie valt, heeft zij een aantal raakvlakken met Kerkrade die opname toestaan. Zo is beschermheer Burgemeester Ralf Krewinkel.

Klimcriterium

In 2019 op 14 juli organiseert zij in Eygelshoven een klimcriterium voor Nieuwelingenmeisjes, juniorenvrouwen, een dikke-banden-rit en Elite vrouwen. De route van 1,5 kilometer voert langs: Coelgroevenstraat, Bongardstraat, Nolensplein, Van Meertenstraat, Kerkraderstraat, Korversberg, Marialaan, Coelgroevenstraat. Hier wordt ook op 1 september 1934 het eerste Limburgse criterium voor beroepsrenners gehouden. Deze wedstrijd wordt dan gewonnen door Willy Vroomen (Heerlen 18 juli 1916 – 0000) . De route gaat via: Markt, Marktstraat, Laurastraat, Molenweg, Hoofdstraat, Bergeikstraat, Spoorstraat, Prinses Julianastraat, Kerkstraat, St. Jansstraat, Putstraat.

Prijzen

Zij kent jaarlijks een aantal prijzen toe.

Jo Dorscheidt Trofee 

Volledig heet de prijs: De Jo Dorscheidt Trofee Vrijwilliger van het jaar. Jo Dorscheidt is mede-oprichter van deze vereniging en zich steeds bewust van het belang van het werk van vrijwilligers voor het welslagen van evenementen

2017:  Familie Dorscheidt en Nico Essers

Herman Kusters Trofee

Een jaarlijkse prijs voor een amateur talent, man of vrouw, uit een tak van de wielersport.


Breman-Geelen Aanmoedigingsprijs

Deze prijs is voor iemand die haar of zijn sport met veel beleving uitoefent ongeacht leeftijd of andere criteria.

Wielergemeente van het jaar

Jaarlijkse oorkonde sinds 2016 voor een gemeente die het wielrennen hoog in het vaandel heeft staan. Eerste uitreiking is dan aan Valkenburg aan de Geul.

Acties

  • Met regelmaat doneert zij aan het Goede Doel: Stichting Wensambulance.
  • In 2018 verkoopt zij 100 replica’s van een schilderij van Tom Dumoulin (door Miriam Vleugels). Het schilderij wordt in 2017 tijdens de Tour de Limbourg gemaakt en geschonken aan Ridderronde Maastricht. Daar wordt het per opbod verkocht waarna de nieuwe eigenaar het schilderij schenkt aan de Vriendenclub van Honderd. Na het produceren van de replica’s wordt ook hier het schilderij per opbod verkocht.

Verder

  • http://www.vcvh.nl/
Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorJo Linden op 30 oktober 2020
34 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *