Miriam Vleugels

Kunstenares


Miriam Vleugels is als dochter van een galeriehouder opgegroeid tussen de kunst en kunstenaars. Dankzij de puur rationele studiekeuze voor Information Technology en het jarenlang opereren als Systeem beheerder en Service manager mocht ze leren om logisch, nuchter en commercieel te denken en in het leven te staan. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en daarom besloot ze in 2004 om haar hart te volgen, ontslag te nemen en voor de kunst te kiezen en leven.

Haar core business is het intuïtief schilderen, zowel in opdracht als in haar vrije werken. Intuïtieve schilderijen en murals komen tot stand door ratio zoveel mogelijk los te laten en zo een compositie te laten ontstaan. Ze stemt daarbij af op haar eigen impuls, gecombineerd met de wensen van de eventuele opdrachtgever en daarna volgt ze haar gevoel. Er ontstaat dan een abstracte, figuratieve of abstract-figuratieve compositie in de voor haar zo authentieke stijl met veelal vrolijke kleuren en een speelse penseelstreek.
De meeste kunstwerken ontstaan in haar atelier alwaar ze ook woont, doch tijdens de vele live paints laat ze zich graag inspireren door de sfeer van het evenement en het enthousiasme van het publiek.

Met René le Blanc

Miriam creëert ook sculpturen, veelal van polyester. Voorbeelden hiervan zijn talloze pinguïns, sofa’s van polyester en bijvoorbeeld het vier meter hoge sculptuur D’r Vóttekletsjer in Eygelshoven. Deze laatste heeft al vóór de voltooiing voor de nodige oproer gezorgd. Het beeld kende veel tegenstanders. Dat Miriam vaker voor reuring weet te zorgen bewees zij eerder in 2018. Zij was verantwoordelijk voor Simpelvelds eerste muurschildering, “Romeins Verleden”, op de spoorbrug tussen Herver en Vlengendaal in Bocholtz. “Burgers en omwonenden” startten tevergeefs een petitie in een poging de muurschildering tegen te houden.

In haar eigen TV programma bij RTV Parkstad, Creatief met Vleugels, combineert ze haar interesse in de psyche van de mens met het gezellig keuvelen over kunst, haar gast en het leven zelf. En dat alles terwijl de gast aan de slag mag gaan met verf en penseel.

 

Trivia


  • Miriam is ontwerpster van de social sofa “Bliksemschicht”. Deze is op 16 augustus 2013 geplaatst aan de Bongerd, hoek Oranje-Nassaustraat in Heerlen.
  • Op 5 december 2020 is Miriam te zien in het programma “Sterren op het Doek” van Omroep Max. Samen met twee collega kunstenaars portretteert ze René Froger. Ze komt als winnaar uit de bus.

 

Verder


 
Laatst bijgewerkt doorJo Linden op 21 juni 2022
379 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.