GOC Parkstad

Veteranenorganisatie


Het Geüniformeerden Ontmoetingscentrum Parkstad, zoals het GOC voluit heet is een groep van. voor, met en door veteranen en andere (voormalig) geüniformeerden en hun gezinsleden. Ook zijn er opgeleide nuldelijns hulpverleners aanwezig voor de opvang van mensen met een acuut probleem.

Initiatienemers van het GOC zijn Piet Heuts en zijn echtgenote Arianne. Aanvankelijk gebruikt men een ruimte in een café voor hun ontmoetingen, daarna heeft de organisatie een tijdelijk onderkomen in een friture aan de Industriestraat. Het verenigingsgebouw is vanaf 1 maart 2016 gevestigd in het Catharinahoes, per januari 2019 verhuist men naar het voormalige Recreatiecentrum Beerenbosch. Hier kan men elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en zinvol werk verrichten.

Veteranendag


Het GOC is initiatiefnemer van de jaarlijkse Veteranendag. De eerste keer wordt dit georganiseerd op 6 oktober 2018. De vierde Veteranendag, die daags na een persconferentie van premier Mark Rutte voor 10 juli 2021 gepland staat, wordt op het laatste moment geannuleerd vanwege de beperkingen die door de coronamaatregelen worden opgelegd. Het GOC blijft zitten met een strop van €5.500,-.

Hulpactie voor Oekraïne


Nadat Rusland op 24 februari 2022 zijn aanval op Oekraïne start wordt er door Natasia Boom een hulpactie opgestart. Vanuit het getroffen gebied terugkerende hulptransporten nemen vluchtelingen mee. Ook de gebrouwen van het stichting GOC Parkstad worden ingericht om hen op een goede manier op te vangen.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 2 maart 2022
155 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.