Wim Steins

Beeldhouwer


Wim Steins wordt op 30 mei 1953 mei geboren te Bleijerheide.

In 1971 volgde Wim zijn passie voor beeldhouwen. Hij studeerde van 1973 tot 1977 aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht. Na afronding van de academie werkte hij vier jaar in verschillende ateliers in Duitsland en bij Gieterij Sijen. Sindsdien werkt hij als zelfstandig beeldend kunstenaar.
Hij ontwerpt de Plaquette die herinnert aan de moordaanslag op de Nieuwstraat. Hij maakt onderdeel uit van het collectief ApART.

In 2015 ontvangt hij op 25 januari de Sjwatse Kater. Op 29 oktober 2020 ontvangt Wim Steins in de Hub de Gouden Erepenning van de gemeente Kerkrade onder meer vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten als zelfstandig beeldend kunstenaar. Die dag wordt een door Fred Sochacki geschreven boek gepresenteerd over het leven en de werken van Steins.

Op 29 oktober 2020 verschijnt een boek over zijn leven en werken dat mede mogelijk is gemaakt door de Lions club, waar hij lid van is. Een deel van de opbrengst hiervan ging naar de Kerkraadse Stichting GIPS S&L, die zich inzet voor een samenleving met begrip voor mensen met een beperking. 

Producten


Zijn beelden zijn al jaren te zien in onder andere beeldentuin De Pruimengaard in Wijk bij Duurstede. In November 2005 wordt zijn beeld l’Incontro (de ontmoeting) onthuld in de hal van het Centraal Station van Utrecht. Dit beeld is in 2011 verplaatst naar het bus/trein station in Veendam, vanwege de grootschalige vernieuwing van Centraal station Utrecht. Boven het meer dan manshoge sculptuur van brons en zwart graniet hingen 2 beeldschermen waar sms-berichten op verschijnen die men kon verzenden naar een bepaald nummer. De opbrengst van die berichten komt ten goede aan de Stichting Multiple Sclerose.

In 1993, wordt aan de Stationsstraat het Klankstadmonument van hem onthuld.  
Een aantal van zijn werken staan opgesteld in het attractiepark Europa-Park in Rust (D), bij Freiburg. Begin juli 2012 wordt de bronzen beeldengroep van zijn hand onthuld bij de opening van het Resort-hotel Bell Rock in het park aldaar.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorJo Linden op 17 juni 2021
129 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *