Wim Steins

Beeldhouwer


Hij wordt in 1953 op 30 mei geboren te Bleijerheide.

In 1971 volgde Wim zijn passie voor beeldhouwen en begon hij aan de Stadsacademie voor toegepaste kunsten in Maastricht. Na afronding van de academie werkte hij vier jaar in verschillende ateliers in Duitsland en bij Gieterij Sijen. Sindsdien werkt hij als zelfstandig beeldend kunstenaar.
Hij ontwerpt de Plaquette die herinnert aan de moordaanslag op de Nieuwstraat. Hij maakt onderdeel uit van het collectief ApART.

In 2015 ontvangt hij op 25 januari de Sjwatse Kater. Op 29 oktober 2020 ontvangt Wim Steins in de Hub de Gouden Erepenning van de gemeente Kerkrade onder meer vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten als zelfstandig beeldend kunstenaar. Die dag wordt een door Fred Sochacki geschreven boek gepresenteerd over het leven en de werken van Steins.

Algemeen


In November 2005 wordt een beeld van hem geplaatst in het Centraal Station van Utrecht. Boven het meer dan manshoge sculptuur van brons en zwart graniet hangen 2 beeldschermen waar sms-berichten op verschijnen die iedereen kan verzenden naar een bepaald nummer. De opbrengst van die berichten komt ten goede aan de Stichting Multiple Sclerose. Maar eerder al, in 1993, wordt aan de Stationsstraat het Klankstadmonument van hem onthuld.
Een aantal van zijn werken staan opgesteld in het attractiepark Europa-Park in Rust (D), bij Freiburg. Begin juli 2012 wordt de bronzen beeldengroep van zijn hand onthuld bij de opening van het Resort-hotel Bell Rock in het park aldaar.

Producten


Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorMartin Krewinkel op 1 november 2020
60 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *