Hein Loop

Zanger


Foto: Peter Trompetter

Hein wordt geboren op 14 januari 1922 in de Teutelebroekstraat. Hij overlijdt op 26 maart 2022 op 100 jarige leeftijd. Al op zesjarige leeftijd is hij lid van het kinderkoor van de parochiekerk Sint Petrus. Vanaf 1934 zingt hij, ook als solist, in het Chevremonts Mannenkoor. Tussen 1941 en 1944 studeert hij tenorzang aan het Conservatorium van Aken. Behalve bij het Chevremonts Mannenkoort zingt hij bij het operettegezelschap Wilhelmina Terwinselen en het Zingende Zuiden in Vaals. In 1953 wordt hij lid bij het kerkelijk zangkoor St. Caecilia Kerkrade-Centrum. In zijn werkzame leven is hij hoofd van de technische tekenkamer van de gemeente Kerkrade.

Hij is mede-oprichter van en gedurende 27 jaar zanger en acteur bij de cabaretgroep Sjevemeter Jonge. Tijdens een van hun optredens leert hij in het Volkshuis Toos van Deur kennen, met wie hij in 2020 70 jaar getrouwd is.

Onderscheidingen


1994 – Op 21 november ontvangt hij van Burgemeester Thijs Wöltgens de eremedaille in zilver van de Orde van Oranje-Nassau
0000 – Op een vooralsnog onbekende datum wordt hij onderscheiden met de pauselijke orde Pro Ecclesia et Pontifice
0000 – Op een vooralsnog onbekende datum wordt hij door het Bisdom Roermond onderscheiden als Ridder in de Orde van St. Gregorius
1967 – Bij gelegenheid van het zilveren bestaansfeest van de Sjevemeter Jonge ontvangt hij van de Vereniging van Carnavalsartiesten de gouden Toon Hermans legpenning.

 

Laatst bijgewerkt doorJo Linden op 28 maart 2022
223 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.