Jroeës Kirchröadsj Klonekonkoer

Algemeen


Het evenement borduurt voort op het succes van het Klonetrekke van de Vasteloavends Verain Kirchroa Wès dat hiermee al in 1958 begint. Dat evenement wordt in 1960 door Frits Sprokel (dan zijne hoogheid Prins Friets I) naar het centrum gekopieerd wanneer de KRO aankondigt televisieopnames te komen maken. Hij probeert dan 1111 clowns op de Markt te krijgen. Vasteloavendstsiedónk 2013 beschrijft de komst van het Klonetrekke naar de Markt als een actie van d’r Ieëtsjte Kirchröadsjer Megafoon Kloep.

In 2002 wordt het klonetrekke een concours, met prijzen voor de beste, grootste, leukste clown- en clownsgroep. De prijsuitreiking vindt in de regel plaats in de Rodahal, maar sinds 2007 op de Markt. Vanaf dat moment wordt ook de naamsverandering in Jroeës Kirchröadsj Klonekonkoer gepropageerd.

Jaarlijkse veranderingen


De veranderingen per jaar zijn:

2016 – Dit is de laatste aflevering. Het failliet gaan van het TV bedrijf TV-Limburg dat de rechtstreekse uitzending verzorgt en de kritiek vanuit de feestvierders op de beveiligingsmaatregelen dwingt de KVV om te zien naar een alternatief. Dat wordt gevonden in Klonetrekke i Kirchroa1)1Kerkrade dd week 51 20162)1Kerkade dd wk6 2017.

2013 – Presentatie: Raoul Deckers en Eric Kempkens. Artiesten zijn Beppie Kraft, Frans Theunisz, Domm en Dool, Marcel Mahr, Jack Vinders, De Toddezek, Dieter Koblenz, Wir sind Spitze, Paul & Leo, La Bamba, Trumpet Stars, Limbo Express, Marleen Mols, De Geliende, Kohlscheidter Dreigestirn met prins Diether III, Frans Croonenberg, De Dorpsgekke, de Knöppele, Iech & die anger Tswei, D’r Letste Sjrai, Marleen Rutten, Die Almraketen, De Martino’s, Legata’s Lederhosen Power, Peer Heiligers, Kartoesj. Winnaar: De Knoepjoepe.

2010 – Ook dit jaar wordt het evenement live verslagen door TV Limburg. De presentatie is in handen van Raoul Deckers en Eric Kempkers. Het podium is verplaatst naar de noord-oost hoek van de Markt. Het live-orkest is vervangen door een DJ. Het konkoer wordt gewonnen door CV Oes de moas.

2009 – De activiteit wordt tussen 14:00 en 19:00 verslagen door TV Limburg en gepresenteerd door Joost Meijs (artiesten) en door Raoul Deckers en Eric Kempkens. De eerste prijs wordt behaald door CV De Rapies. Huisorkest zijn de Crombacher Muzikanten.

2008 – De activiteit tussen 14.11 en 18.11 wordt gepresenteerd door Jack Vinders, Joost Meijs en Raoul Deckers. Huisorkest is Damals. Het konkoer wordt voor de derde keer (2006, 2007 en 2008) gewonnen door de Klaboesterbiere.

2007 – Dit concours wordt in heel Limburg uitgezonden door TV Limburg. De 4 uur durende presentatie van groepen wordt afgewisseld door optredende artiesten op Focus. De artiesten worden aangekondigd door Joost Meijs en Marc Hermans. De clowns worden gepresenteerd door de ex-prinsen Han-Willem I en Raoul I. Het konkoer wordt gewonnen door de Klaboesterbiere.

Verder


Zie ook:

Voetnoten[+]

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 13 mei 2021
145 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.