Marcel Mahr

Feestvierder, waard, ambassadeur van KGV


Hij wordt geboren in 1978 in de Vroedvrouwenschool in Heerlen. Veel mensen denken dat hij in Teuven (B) is geboren, omdat hij dit bij wijze van grap op zijn Facebookpagina heeft vermeld.
In 2009 wordt Marcel als Marcel II (Vasteloavend viere, broecht me ‘ne Kirchröadsjer nit tse liere. Drum zaan met inne feste paaf, Kirchroa Alaaf!), stadsprins van Kerkrade. Als zodanig verschijnt hij in dat jaar op een unieke carnavalspostzegel.

In december 2013 organiseert hij via Facebook een spontane geldinzamelingsactie voor de Voedselbank. Hierbij haalt hij € 6.000 op. Als tegenpresentatie zet hij de geldgevers gezamenlijk op een foto (van Jo Pöttgens) voor de Notenkraker op de Markt op zaterdag 21 december 2013. In 2014 herhaalt hij deze actie onder de naam Kirchroa vuur Kirchroa. Vanaf april 2017, nadat hij korte tijd Patronaat Bleijerheide heeft bestierd, is hij waard in A Jenne Sjlaagboom

Marcel krijgt op 28 november 2019 de KGV-trofee uitgereikt en is hiermee de eerste ambassadeur van stichting Kerkrade Gisteren en Vandaag.

In april 2021 brengt hij een boek uit met de titel “Morgen is weer een nieuwe dag” (Mörje is werm inne nuie daag). Hij schreef het boek tijdens de eerste lockdown in 2020 en bevat persoonlijke verhalen uit de Coronatijd.

Afbeeldingen

Activiteiten

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 2 september 2021
318 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.