Damals

Dansorkest


Dit dansorkest start op 9 december 2006.
Het orkest wordt gevormd door oud-leden van het inmiddels opgeheven orkest Circle en Regina Kemp. Zij brengen voornamelijk Duitse schlagermuziek uit de jaren 50, 60 en 70. Op 3 november 2007 presenteren zij hun eerste CD in Berg en Terblijt, genaamd: So schön wie damals.
Op Carnavalsdinsdag 2008, zijn zij huisorkest op de Markt tijdens het Jroeës Kirchröadsj Klonekonkoer. Zij geven later op hun website aan dat dit geluidstechnisch niet hun beste optreden was.

De leden van de groep DAMALS zijn allen geboren en getogen in Zuid-Limburg.
Het muzikale gevoel, het bespelen van de talloze instrumenten en de voortreffelijke zangkwaliteiten zijn er met de paplepel ingegoten.
Alle leden hebben een gedegen muzikale achtergrond.

Wiel Derix: bespeelt een zeer grote verscheidenheid van blaasinstrumenten. (diverse saxofoons, trombone, trompet, fluit, klarinet). Conservatoriumopleiding Jazzmusicus (diploma), studiomuzikant, o.a. CD Reinhart May. Voelt zich thuis in alle denkbare muziekstijlen.

Heinz Reumers: keyboard, gitaar, sas, saxofoon, is een gedreven muzikant die naast zijn veelvuldige optredens nog muziekles geeft aan jongeren. Is als 1e geslaagd aan de Nederlandse popacademie in Rotterdam. Heeft een klassiek geschoolde stem en is arrangeur.

Hennie Knops: diverse gitaren. Had als zanger van DAMALS een fantastisch stemgeluid. Is zeer gedreven in het zo perfect mogelijk laten klinken van de sound van DAMALS. Heeft als studiomuzikant grote producties voorzien van zijn perfect gitaarspel. (o.a. Telly Savalas, Hein Simons, ZDF band Otti Bauer)Was als gitarist van Willi Seitz und seine Freunde zeer succesvol in Duitsland.

Jos Hahn: slagwerk. Als oprichter en leider van een van de beste allround orkesten van Nederland (Circle) heeft hij zijn sporen meer dan verdiend. Zeer veel gevraagd studiodrummer.

Regina Kemp: zangeres en percussie. Zeer gepassioneerde zangeres met oog voor detail. Prachtige performance door haar toneelopleiding. Geweldig volume en toomloze inzet.
Heeft veel bühne ervaring en zingt vanaf haar 10e jaar.

Fred Askamp: basgitaar. Heeft een allround ervaring in de muziekwereld.

Alle leden van DAMALS die ook allemaal lid van Circle zijn geweest hebben hun sporen verdiend in het begeleiden van talloze grote artiesten tijdens hun tournees.
Deze artiesten stonden er zelfs op dat de begeleiding bestond uit de hier boven genoemde muzikanten. Onder andere hebben de volgende artiesten genoten van de fantastische muzikale kwaliteiten van de leden van DAMALS.

Lou van Burg – Heintje – Willi Seitz – Freddy Breck – Heino – Jurgen Marcus – Rene Carol – enz.

De leden van DAMALS hebben eveneens hun sporen verdiend in diverse radio- en t.v. programma’s :
Zoals “Op Volle Toeren – Van 12 tot 2 – Schurend Scharniertje – Schlagerparade der Volksmusik (Die Goldene Stimmgabel)

DAMALS staat voor een super programma nostalgische “schlagers” uit de jaren 50-60-70.

 

Laatst bijgewerkt doorJo Linden op 7 februari 2021
218 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.