VMBO Holz

De onderstaande tekst is aangeleverd door A.G.W. (Twan) Wijnants, Sectordirecteur a.i. BcPL VMBO Holz:

Vanaf 2001 vielen alle scholen voor voortgezet onderwijs in Kerkrade onder College Rolduc. Vroeger lagen ze verspreid over zeven locaties. Enkele medewerkers, nu nog werkzaam op de Holz, waren werkzaam op 4 van deze locaties nl. Heistraat-PastoorThelenstraat, Old Hickoryplein en Martinusstraat. In 2005 verhuisden deze locaties, samen met Elbereveldstraat (voormalig Sancta Maria College) naar de Campus. Een prestigieus project gelegen aan de Spekhofstraat in Kerkrade. In januari 2009 werd bekend dat College Rolduc samen zou gaan met het Eijkhagen College uit het aangrenzende Landgraaf. Samen gingen Rolduc en Eijkhagen Charlemagne College heten, vernoemd naar Karel de Grote. Daarmee verdween definitief de naam Rolduc als schoolnaam. Op “Locatie Campus” gebruikte men de naam Vakcollege (eerder ook al Campus geheten).
Het pand van de Campus vertoonde al snel scheuren en werd op 28 september 2012 door burgemeester Jos Som gesloten omdat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Het schooljaar 2012-2013 werd er geïmproviseerd. Na een tijdelijke opvang in de Rodahal werden de lessen dat schooljaar voornamelijk verzorgd in het voormalige complex Rolduc en aan de Richerstraat.
De Richerstraat is inmiddels de vaste locatie van vmbo Holz geworden. Het is een kleinschalige vmbo-school met 320 leerlingen in het schooljaar 2022-2023. De verwachting is wel dat de school nog doorgroeit. Na een tweejarige brugperiode, kunnen de leerlingen uit drie profielen kiezen: Techniek (bij het Techniekcollege in Heerlen), Dienstverlening en Producten en Zorg en Welzijn.
Vmbo Holz maakt deel uit van het Beroepscollege Parkstad Limburg

 

Laatst bijgewerkt doorJo Linden op 11 juni 2022
10 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.