Uitstralingsprijs

De uitstralingsprijs wordt door Gemeente Kerkrade voor het eerst uitgereikt in 2010. Dit gebeurt dan aan Wiertz Personeelsdiensten. Het bijbehorende beeldje is ontworpen en gemaakt door Maria Stams.
De kandidaat voor de prijs wordt door een onafhankelijke commissie voorgedragen. De prijs in de vorm van een beeldje is een initiatief van de gemeenteraad van Kerkrade voor personen of organisaties uit Kerkrade, die door hun bijzondere prestatie hebben bijgedragen aan de uitstraling en aantrekkingskracht van de stad. De uiteindelijke benoeming gebeurt door de fractievoorzitters van de Politieke Partijen

 

JaarWieInfo
2017QeskeMotivatie: Qeske geeft jongeren hun zelfbewustzijn terug en stimuleert hen een voortrekkersrol te pakken op ondernemend en/of wetenschappelijk gebied.
2015D’r KloonOp 8 mei. Van de gemeentelijke website: D’r Kloon is hét symbool van de Kirchröadsjer vasteloavend, die veel Kerkraadse kinderen met de paplepel krijgen ingegoten en met zijn prachtige zittingen en optochten een volksfeest ten top is. Het is een feest van saamhorigheid. Iedereen raakt er op de een of andere manier bij betrokken. Het is ook een feest met een onmetelijke uitstraling voor de stad. Een van de hoogtepunten van carnaval in Kerkrade is het KloneKonkoer, dat liefhebbers van ver buiten de gemeentegrenzen aantrekt. Kiezen voor een symbool maakt de uitreiking van de Uitstralingsprijs lastig. Om die reden is ervoor gekozen de prijs in het bijzijn van alle carnavalsprinsen en de grote Kerkraadse carnavalsverenigingen te overhandigen aan stadsprins Chris I.
2014Hessel Meijer13 juni. Meijer is verbonden aan projectontwikkelaar Wyckerveste daarmee aan de Leisure Dome, het PSL en de renovatie van de LTS aan het Old Hickoryplein.
2014Paul Meijer en Alain DortantsMedio april. Paul en Alain organiseren Castle of love en sinds 2014 Tentival
2013DMS Group 
2012Discovery Center ContiniumUitreiking: Gemeentehuis op 27 april
2011EuriadeUitreiking: Gemeentehuis op 25 maart
2010Wiertz PersoneelsdienstenLaatst bijgewerkt doorJo Linden op 7 december 2020
151 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.