Restaurant 't Sjtriksje

Horecagelegenheid


Dit restaurant, dat eigendom is van Wiel Mücher, is vanaf 1966 gevestigd bij de Rodahal aan het Europaplein 2. Mücher, die voorheen eigenaar is van het Excelsior Hotel in Vaals, stoort er zich aan dat Kerkrade niet vermeld staat in de Michelingids en neemt zich voor hier verandering in te brengen. Er bestaat, zo meent hij, een grote behoefte aan een specialiteitenrestaurant in Kerkrade. Daarnaast streeft hij naar opname van zijn restaurant in de Franse Michelingids.

Een veel gehoorde klacht van de gemiddelde Kerkradenaar is dat de prijzen van de gerechten in dit overigens uitstekende restaurant, variërend van uitsmijter tot kreeftencocktail, te hoog zijn. Eind 1969 variëren de prijzen van diners tussen Fl.17,50 en Fl.25,-. Ook is de naam moeilijk uit te spreken voor het internationale publiek dat het restaurant bezoekt.

’t Sjtriksje wordt in de jaren zeventig overgenomen door Jeu Huntjens, die er onder de naam De Prins een restaurant begint.

Mücher is behalve restauranthouder vice-consul van de Chaîne des Rotissiers, een vereniging van hotelliers uit 38 landen. Ook is hij lid van de commissie ter beoordeling van restaurants. Vooral Burgemeester drs. Th.J.M. Gijsen is verheugd dat een van de inwoners van Kerkrade lid van de Chaîne is.

Trivia


De benaming ’t Sjtriksje komt van de hangende dakconstructie van de Rodahal die, gezien vanaf de zijkant, de vorm van een vlinderdas heeft.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 2 mei 2021
110 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.