Jo Piefer

Bestuurder


Jo wordt geboren op 13 juli 1948, is gehuwd met Johanna en heeft 2 zoons: Eric en Michiel.
In 1990 wordt hij voorzitter van het Volkstoneel Kerkrade, dat hij in datzelfde jaar opricht . Daarvoor is hij acteur bij Toneelvereniging Excelsior. In 2015 krijgt hij voor zijn werk achter de schermen een Muulke van de LFA. Op 21 november 2015 ontvangt hij uit handen van Burgemeester Ralf Krewinkel de versierselen die horen bij zijn lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau.

In 2021 neemt Piefer afscheid van de vereniging. Door de jaren heen organiseerde hij 62 producties en meer dan 300 voorstellingen. Na zijn afscheid van het Volkstoneel wordt hij voorzitter van de Katholieke Bond van Ouderen Heerlen. Hij start daar met het opzetten van de toneelclub “Senioren voor Senioren”. De voorstellingen daarvan vinden niet meer hoofdzakelijk plaats in het dialect maar in het Nederlands.
Zijn laatste voorstellingen met het Volkstoneel Kerkrade vinden plaats van 8 tot en met 10 oktober 2021 in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade met als titel “Sjienhillieje ieshillieje. Voor zijn verdiensten voor het Volkstoneel werd hij aansluitend aan de première van zijn laatste voorstelling benoemd tot erevoorzitter.

Medio april 2022 wordt Jo door Stichting Volkstoneel onderscheiden met een oorkonde vanwege zijn inzet voor het amateurtoneel in de regio gedurende 50 jaar.

 

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 14 april 2022
193 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.