Onze Lieve Vrouw van de Altijddurende Bijstandkerk

Algemeen


Foto: Martin Krewinkel

Dit is de parochiekerk van de Onze Lieve Vrouw van de Altijddurende Bijstandparochie in de wijk Heilust.
De kerk gelegen aan de Kampstraat, staat op de Nationale Monumentenlijst. Bouwpastoor is Hubert J. Vaessen. De eerste steen is gelegd door Deken L. Debije uit Horst op 19 juni 1955. Het ontwerp van de kerk is van architect H. Koene uit Maastricht. Gebouwd is de kerk door de firma E. Beugels uit Oirsbeek. De kerk wordt op 10 mei 1956 in gebruik genomen. Op pinksterzaterdag 1960 wordt zij gewijd door bisschop Monseigneur P. Moors.

Tegelwerk gevel


Foto: Martin Krewinkel

Het prominente tegelwerk aan de gevel is ontworpen en uitgevoerd door de in Kerkrade  geboren kunstenares Marianne van der Heijden (1922-1998). Het toont ons de Heilige Maria met onder andere een zestal kruiken en de tekst:  Doet wat hij u zeggen zal

Jezus was met Maria te gast op een bruiloft in Kana. Toen de wijn op was zei Maria tegen haar zoon: ” Ze hebben géén wijn meer”. Tegen de bedienden zei Maria: “Doet wat hij u zeggen zal”. Toen gaf Jezus de bedienden de opdracht: “Vul deze kruiken met water” Deze deden wat Jezus hun had bevolen. En toen men daarna proefde bleek het water in wijn veranderd te zijn<ref>Aanvulling met dank aan Ley Kerres</ref>.

Vanaf 2016 wordt de kerk verbouwd om vanaf 2018 dienst te doen als ’t Westhoes, een multifunctionele voorziening voor de Heilust<ref>Via Limburg dd 20180613 pg 1</ref>.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorMartin Krewinkel op 4 maart 2021
97 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *