ISKCON Zuid Limburg

Geloofsgemeenschap


De International Society for Krishna Conciousness, zoals ISKCON voluit heet, is door A.C. (Abhay Charan) Bhaktivedanta Swami Srila Prabhupada (Calcutta, 1 september 1896 – 14 november 1977) in de jaren zestig van de vorige eeuw gesticht. Prahbupada reist in juli 1966 vanuit Calcutta naar New York en introduceert van daar uit het Gaudiya Vaishnavisme, een monotheïstische traditie binnen de Vedische of Hindoeïstische cultuur, in het Westen. Als hij 11 jaar later komt te overlijden is ISKCON, beter bekend als de Hare Krishna-beweging, ronduit bekend. Inmiddels is ISKCON wereldwijd verspreid.

De belangrijkste hoekstenen van de leer zijn de Vedische literatuur, dienstbaarheid aan God en het reciteren van de Mahamantra:

Hare Krishna Hare Krishna
Krishna Krishna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama
Rama Rama Hare Hare

De hoofdzetel van ISKCON Benelux, Radhadesh (Chateau de Petite Somme), is te vinden in Septon-Durbuy (B), de Zuid-Limburgse hoofdzetel in Maastricht. Maar er zijn ook in Kerkrade volgelingen actief. Vanaf de zomer van 2018 is deze groep bij droog weer op de woensdag- en zondagmiddag te vinden in het Stadspark of bij kasteel Erenstein, waar men enkele uurtje doorbrengt met in Krishnabewustzijn. Mahamantra, Ekanta, Mohini en Bharata zijn de grondleggers van wat zij noemen Lord Chaitanya’s Harinam Sankirtan mission in Kerkrade. De groep groeit nog steeds.

Iedere laatste vrijdag van de maand is iedereen welkom in het Sjevemethoes voor Kirtana (spirituele samenzang) en prasadam (een aan Krishna geofferde maaltijd).

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 26 juli 2022
235 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.