ISKCON Zuid Limburg

Geloofsgemeenschap


De International Society for Krishna Conciousness, zoals ISKCON voluit heet, is door A.C. (Abhay Charan) Bhaktivedanta Swami Srila Prabhupada (Calcutta, 1 september 1896 – 14 november 1977) in de jaren zestig van de vorige eeuw gesticht. Prahbupada reist in juli 1966 vanuit Calcutta naar New York en introduceert van daar uit het Gaudiya Vaishnavisme, een monotheïstische traditie binnen de Vedische of Hindoeïstische cultuur, in het Westen. Als hij 11 jaar later komt te overlijden is ISKCON, beter bekend als de Hare Krishna-beweging, ronduit bekend. Inmiddels is ISKCON wereldwijd verspreid.

De belangrijkste hoekstenen van de leer zijn de Vedische literatuur, dienstbaarheid aan God en het reciteren van de Mahamantra:

Hare Krishna Hare Krishna
Krishna Krishna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama
Rama Rama Hare Hare

De hoofdzetel van ISKCON Benelux te vinden is in Radhadesh (Chateau de Petite Somme, Septon-Durbuy), de Zuid-Limburgse hoofdzetel in Maastricht. Maar er zijn ook in Kerkrade volgelingen actief. Iedere laatste vrijdag van de maand is iedereen welkom in het Sjeveemethoes voor Kirtana (spirituele samenzang) en prasadam (een aan Krishna geofferde maaltijd). In de zomerdag is de groep regelmatig te vinden in het Stadspark, waar men enkele uurtjes door brengt in Krishna bewustzijn.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorMartin Krewinkel op 16 december 2020
68 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *