Glazen Huis

Algemeen


Op 21 maart 2011 maakt het college van Burgemeester en Wethouders bekend dat zij een dag later op 22 maart een bidboek gaan aanbieden aan de organisatie van de jaarlijkse geldinzamelingsactie Serious Request van 3FM.

Door het aanbieden van dat bidboek willen zij 3FM uitnodigen in 2012 het evenement “Glazen Huis” te laten plaatsvinden op de markt in Kerkrade. Zij vindt ook dat dit niet alleen een feest in Kerkrade moet worden, maar dat het een evenement voor geheel Zuid-Limburg is. Andere gemeenten die zich voor 2012 kandidaat stellen zijn Enschede, Delft en Sittard-Geleen. Ter ondersteuning wordt voor de eerste keer een White Thursday Party georganiseerd op Witte Donderdag. Op deze dag bezoekt de Glazen Huis-organisatie Kerkrade.

Op 29 april, even na 4 uur ’s middags wordt bekend dat het Glazen Huis naar Enschede gaat. Kerkrade was een goede tweede.

Op de website van dit initiatief staat de volgende argumentatie voor de organisatie in Kerkrade:

  • Kerkrade wordt gemaakt door de mensen die er wonen. Binnen Zuid-Limburg heeft Kerkrade een geheel eigen positie. De mensen hebben een andere mentaliteit dan elders in de regio. De humor ligt op straat en dat spreekt ook veel niet-Kerkradenaren enorm aan. Van oudsher zijn het echte aanpakkers. Punten die opvallen zijn het multiculturele karakter en het lokale saamhorigheidsgevoel.
  • De bezoeker kan zich onderdompelen in de welhaast spreekwoordelijke Limburgse gastvrijheid. De mensen van Kerkrade zijn trots op hun stad. Trots op het mijnverleden, op hun eigen dialect, op de sterke toeristische positie, op hun Roda JC, op de muzikale historie etc.. Ze houden wel van een feestje in Kerkrade. Of dat nu met Carnaval is of tijdens grote muziek-evenementen, de Markt van Kerkrade loopt er steevast vol voor.
  • Het verenigingsleven in Kerkrade is uitstekend georganiseerd. Het biedt een fijn vertakt netwerk tot in de haarvaten van de Kerkraadse gemeenschap. Een belangrijke voorwaarde voor de organisatie van veel activiteiten in de stad. Ons bloeiende verenigingsleven is ook het fundament waarop het Glazen Huis 2012 kan bouwen.
  • Kerkrade is klaar voor de toekomst!
  • Er waait inmiddels een frisse nieuwe wind door de gemeente. Als een van de eerste gebieden in Nederland maakt Kerkrade van de krimp een kans. Stadsvernieuwing wordt met veel lef en ambitie opgepakt om een nieuwe toekomst voor Kerkrade te garanderen. Niet doemdenken, maar durf tonen. Het Glazen Huis van 3FM kan daar een krachtige impuls aan geven. En Kerkrade beseft als geen ander dat hiervoor ‘voor wat, hoort wat’ geldt.

Bloody Serious Band


Het College van B&W gebruikt de Bloody Serious Band om het voornemen wereldkundig te maken. Om e.e.a. kracht bij te zetten krijgen alle adressen in Kerkrade een poster van de Bloody Serious Band in de brievenbus met het verzoek deze achter het raam te hangen. 3FM zou dan bij hun bezoek aan Kerkrade onder de indruk raken van de steun die het Glazen Huis hier tegemoet mag zien. Door het ophangen van de poster kan men mooie prijzen winnen: 2 seizoenskaarten voor Roda JC, een waardecheque (te besteden in een zaak in Kerkrade) en 4 VIP-tickets voor het Schlagerfestival Kerkrade 2012.

De eerste videoclip en single (Better Everyday) van de band staat op dat moment reeds klaar via de moderne media Twitter, Hyves (een Nederlandse voorloper van Facebook) en Youtube. De band bestaat uit:

Verder


Afbeeldingen


Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 31 juli 2020
157 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.