Gemeentelijke diensten

Algemeen


Jaarlijks wordt door de gemeente een gemeentegids uitgebracht. Deze gids staat ook bekend als Suurlands’s Vademecum van Kerkrade. Hier in zijn gegevens opgenomen over alle gemeentelijke diensten en over een groot aantal Kerkraadse verenigingen en stichtingen.
De Gemeentelijke Diensten staan onder leiding van de Algemeen Directeur, tevens Gemeentesecretaris.

Gemeentesecretarissen


Te Eygelshoven:

Te Roermond:

Archief


Het gemeentelijke Archief is gevestigd in het Raadhuis. Zij vormt mede de redactie van de uitgave Ach Lieve Tijd.

Administratie


Deze is gehuisvest in het Gemeentelijk Administratiekantoor. Tijdens en vlak na de evacuatie op 25 september 1944 worden de gemeentelijke diensten gehuisvest in kantoren van de mijn Willem-Sophia, het patronaat op Spekholzerheide en het pand Akerstraat 22. Dit gebied is dan al enkele dagen bevrijd gebied.

Vanaf 2015 is een overzicht openbaar beschikbaar van de financiële huishouding van de gemeente op http://openspending.nl/kerkrade.

Brandweer


Deze gemeentelijke dienst ligt zeker tot in 1945 in de Kloosterraderstraat, op de plaats waar nu woningen staan, naast Kapsalon Dajana Vreuls (voorheen: De Faber). Naderhand verhuist de Brandweer naar de Ham.

Commandant


  • 0000 – 0000 Frans Captijn
  • 0000 – 0000 Jo Delnoij

Burgelijke Stand


Deze dienst is ingevoerd op 1 oktober 1795.

Reinigingsdienst


De gemeentelijke reinigingsdienst gaat in 1998 op in RD4, een samenwerkingsproject van omliggende (Nederlandse) gemeenten. Medio 2010 wordt gestart met een uitbreiding van afvalscheiding. Plastic verpakkingsmateriaal wordt nu apart verzameld in plastic zakken. Deze worden 1x per maand verzameld. Vanaf 1 januari 2011 wordt gestart met het volume-frequentie systeem. Dit houdt dat naast een vast jaarlijks tarief ook betaald moet worden voor elke keer dat groen- of restafval aangeboden wordt. Berekeningen wijzen uit dat dit voor de afvalaanbieder uiteindelijk goedkoper is.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorMartin Krewinkel op 10 november 2020
70 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *