Tsezame 1

Het Project “Tsezame 1” is een initiatief van René Reulings, die zijn Sjlajervrung optrommelde om “tsezame” voor mensen uit de Oekraïne die in Kerkrade zijn opgevangen een benefietconcert te organiseren en daarbij zoveel mogelijk geld in te zamelen, middels de verkoop van loten voor een tombola met mooie prijzen en de verkoop van een promotieartikel in de vorm van een mooie shopping-bag. Tevens deed kunstenares Miriam Vleugels een “live-painting” gedurende het event met de bedoeling het schilderij in de weken na het event te veilen, waarbij de opbrengst ook volledig voor het goede doel is bestemd.
Het project (organisatie: René Reulings, Tim Hamers, Jos Daemen en François Hendriks) kreeg de naam Tsezame 1, net als de titel van het liedje dat door een groot aantal Sjlajervrung samen werd opgenomen bij Eurode-Music in Kerkrade en dat tijdens het event 2 x ten gehore gebracht werd. De mooie tekst komt uit de pen van Jos Daemen (Wiesse Sjwaam).
Tsezame 1 ging de liaison aan met Beleef Kerkrade en zo kwam het benefietevent van zondag 12 juni 2022 tot stand. De volgende artiesten hebben meegedaan aan de opnames van het gelijknamige liedje: Tim Hamers, C.V. Hopeloos, Duo De Radies, Viva la Vida 2.0, Jo Smeets, De Sjtèchneëlsjer, Wiesse Sjwaam en René Reulings.

 

Verder traden tijdens die middag ook op: Danique Paffen en Jack Vinders. De presentatie werd verzorgd door Fer Kousen (D’r Sjpasminister).
Het promotiefilmpje werd gemaakt door Paul Lemmens (045-Online/Visible Producties) https://www.youtube.com/watch?v=LE1XcX23tnA
net als de videoclip behorende bij het nummer Tsezame 1 van De Sjlajervrung: https://youtu.be/AAqw9s7Jj2c

Laatst bijgewerkt doorJo Linden op 23 juni 2022
61 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.