Sportpark Kaalheide

Sportpark


Het stadion is geschikt voor voetbal- en atletiek wedstrijden.
Ook worden er (tot aan de opening van het Parkstad Limburg Stadion) de Mars- en Show Wedstrijden gehouden tijdens het Wereld Muziek Concours. Het had aanvankelijk een capaciteit van 25.000 bezoekers, maar dat is later door strengere veiligheidseisen teruggebracht tot 14.000. De Sportstraat is naar dit park genoemd.
In 1949 werd begonnen met de bouw van de kleedlokalen en de zittribune. In 1952 volgde de opening. In 1992 werd de hoofdtribune gerenoveerd en kwamen er business seats.
Op 30 september 2013 worden de 4 39-jaar oude lichtmasten verwijderd. Zij zijn behalve roestig, ook niet meer nodig. De top van een van de vier masten is bewaard gebleven en krijgt een tweede leven op de rotonde vóór het PSL stadion. Een algehele renovatie in 2021 wordt op 4 januari 2019 aangekondigd.
De muurschildering bij het Gemeentelijk sportpark Kerkrade is ontworpen en geschilderd door beeldend kunstenaar Miriam Vleugels. Het is een ode aan de jeugd, en in het bijzonder de sportende jeugd. Investeren in de jeugd is investeren in de maatschappij van de toekomst. Omdat atletiek vereniging Achilles Top en de jeugdopleiding van Roda JC in dit sportpark huisvesten zijn ze prominent in de muurschildering vertegenwoordigd.

Afbeeldingen

Trivia

  • Op 14 mei 2000 wordt in het stadion de laatste wedstrijd gespeeld door Roda JC voor de verhuizing naar het PLS. In deze wedstrijd (tegen AZ ’67, 3-2 eindstand) maakt Peerke van Houdt het laatse Roda-doelpunt in dit stadion.
Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorJo Linden op 13 september 2020
43 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *