The Spoilers

Orkest


Deze legendarische band uit Eygelshoven werd opgericht in de zomer van 1978 en was Limburgs eerste punkband. Gestart als trio speelt de band op oude op elkaar gestapelde buizenradio’s en een fanfaretrom de hits van hun helden Sham 69 en de Ramones. De eigen nummers zijn kort, snel, simpel en heftig: Zooi, Plastic, Freedom, We Wanna Be We… Tijdens de eerste optredens werd de band met bier bespuugd en bekogeld met tomaten en meel.

Het werkterrein van de band is voorlopig de Oostelijke mijnstreek. Nadat Toek is toegevoegd als zanger speelt de band in de Combi in Maastricht op het eerste Limburgse punkfestival met o.a. The Worst, Mort Subite, The Neon Kids uit Aken, Lilly Pink en East Eddie and the Heart Attacks. The Spoilers stelen die avond de show en krijgen een lovende recensie in Muziekkrant oor, geschreven door Hubert van Hoof.

In Paradiso Amsterdam speelt de band op de wekelijkse “Gehaksdag” met The Lizzards als voorprogramma en in de Sittardse stadsschouwburg is de band de supporting act van de Britse punkband The Motors.

Toek verlaat de band eind 1979, waarna men aanvankelijk weer als trio verder gaat. Tim Semeijn komt de band versterken op gitaar. Na een bestaan van slechts 2,5 jaar gaat de band direct na het uitkomen van hun eerste single definitief uit elkaar. Het laatste optreden vindt plaats onder de naam De Xpoilers op 30 april 1980 in Saje te Eijgelshoven als voorprogramma van Ivy Green.

 

Bandleden


  • Martin Kremers, “Kream” – gitaar
  • Kris (later S-5, overleden december 1995) – basgitaar
  • Ollie (overleden januari 2013) – drums
  • Toek – zang
  • Tim Semeyn – gitaar

Discografie


“Split EP”, 33trs/min EP Friet Records DIYS001 1979-1980 met drie nummers: “Toepolev”, “Freedom” en “Do You Like Your Job?”

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 26 januari 2022
175 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.