Hein Simons

Zanger, acteur


Hendrik Nicolaas Theodoor Simons wordt geboren op 12 augustus 1955 in de Vroedvrouwenschool in Heerlen. Aanvankelijk woont het gezin Simons in de Wimmersstraat in Eygelshoven, waar zij een café hebben. Medio de jaren 60 van de vorige eeuw, net voor de doorbraak van Hein als kindzanger, verhuist het gezin naar Bleijerheide, waar ze café Hanni aan het Dr. Ackensplein uitbaten. Deze verhuizing levert Hein de bijnaam Het nachtegaaltje van Bleijerheide op.

De zanger met artiestennaam ‘Heintje’ (tot in 1976) wordt in de jaren 60 bekend in het Schlagercircuit. Dit gebeurt met hits als Mama, Du sollst nicht weinen, Ich bau’ dir ein Schloss en Heidschi Bumbeidschi. Hij maakt 6 speelfilms en trouwt op een vooralsnog onbekende datum met Doris Uhl uit Aken.
Op diverse gelegenheden wordt hij begeleidt door een begeleidingsgroep, met daarin Theo Breuls. In een vooralsnog onbekende periode is hij voetballer bij KVC Oranje.

Tussen 1981 en 2014 is hij gehuwd met jeugdvriendin Doris Uhl.

 

Trivia


  • Bij de opening van Kling Nullet treedt hij op als Mystery Guest. Een van de oudere bewoners merkt op: “Evvel Hain, herkenste miech nit mieë?”. Waar op Hein antwoordt: “Evvel mevrouw, iech bin hei al 46 joar voet. Dat wis iech näu nit mieë…”.
  • Simons is met 60 miljoen albums de best verkochte Nederlandse artiest aller tijden.
Laatst bijgewerkt doorJo Linden op 24 december 2021
619 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.