Rainier Eggen

Algemeen


Rainier is op 27 januari 1958 geboren in Eygelshoven. Naast zijn werk als salarisadministrateur is hij bij RTV Parkstad actief als DJ. Ook treedt hij op als DJ RENATO-E. Zijn levensmotto is “Maak plezier er is genoeg ellende”. Bij RTV Parkstad is hij te beluisteren op woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur. Rainier is ook een echte carnavalsvierder: in 1967 werd hij jeugdprins Rainier I van KV Burgerlust.

DJ RENATO-E


Rainier begon op jeugdige leeftijd al met muziek maken en drive-in shows, samen met een vriendje uit zijn jeugdtijd.
Op 8 jarige leeftijd ging hij naar de muziekschool om gitaar te leren spelen. Het gepingel op de muziekschool beviel hem niet meer na 3 jaar, hij wilde eigenlijk meteen in een band spelen. Via school lukte dat, hij kwam terecht in “OUR EXPERIENCE” een bandje met schoolvrienden.
Hij nam de zang voor zijn rekening en speelde ook af en toe gitaar. Vele jaren, tot zijn 18e trok hij met die band langs jeugdhuizen, maar bijvoorbeeld ook in de BAJES in Maastricht, “HET HILTON”, werd destijds acte de présence gegeven. Twee sets ( shows) achter elkaar van 18:00 tot 00:00 uur. Op 12 jarige leeftijd begon hij met een vriend een drive-in show.
Partijtjes en bedrijfsfeesten werden opgeluisterd met de muziek uit die tijd, alle bekende hits, “vlogen” op de draaitafel.
Destijds nog met een echte vinyl draaitafel en zelf gebouwde versterkers, boxen, lichtsets en natuurlijk de authentieke singles en LP’s.
Ook speelde hij in de voorloper van het orkest Roly Poly, maar zijn DJ kunsten wilde hij toch ook tonen, dat lag hem nog beter.
Zo kwam hij terecht in Kerkrade in de Einderstraat “Het uitgaanscentrum van de jaren 70”. Na enige tijd riep de militaire diensttijd. De dienstplicht moest vervuld worden en met pijn in zijn hart moest hij alles opgeven.
Orkesten, DJ-en en de andere sportieve activiteiten waren over. Hij werd gelegerd in Duitsland en het Disco-, orkesten- en DJ leven viel in duigen. Na zijn militaire diensttijd kwam hij aan het werk en bij zijn huidige werkgever organiseerde hij grote personeelsfeesten in samenspraak met de directie. Het bloed kroop waar het niet gaan kan.
Zo heeft hij zich heden ten dage gespecialiseerd op het presenteren van allerlei programma’s, Cd-presentaties het DJ-en is weer opgepakt.

Laatst bijgewerkt doorJo Linden op 12 februari 2021
187 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.