Radio Stevens

Radiozaak gelegen aan de Holzstraat nr. 20


In de Limburger Koerier van 30 juli 1931 staat het volgende:
“De radio Stevens, heeft in het verbouwde pand Holzstraat 20 te Kerkrade een naar de eischen des tijds ingerichte nieuwe zaak in radio’s en aanverwante artikelen geopend. De pui maakt een voornamen, deftigen indruk. De toonkamer bevat tal van verschillende radiotoestellen, luidsprekers en gramofoons. Een aan den buitenmuur aangebrachte drukschakelaar stelt belangstellenden in staat, des avonds na sluiting der zaak zelf het licht der etalage te ontsteken. Na 2 à 3 minuten wordt de verlichting weer automatisch uitgeschakeld. Van deze nieuwigheid wordt druk gebruik gemaakt. Radio Stevens heeft met de heropening van haar zaak bewezen, den naam van oudste radiozaak in Kerkrade te willen handhaven”

Op 21 maart 1925 organiseert Radio Stevens in de Christelijke School Terwinselen een radio demonstratie afgewisseld met toneelstukjes. Er werd uitgelegd wat een radio eigenlijk is, waarna het toestel werd ingeschakeld en afgestemd op radio Chelmsford. 1)Limburger Koerier 24-03-1925

In de maand mei 1937 wordt de zaak verbouwd en heropend.

Op een vooralsnog onbekend moment wordt de zaak overgenomen door Jo Senden, die de winkel bestiert tot aan zijn pensionering. 

Voetnoten[+]

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 20 juni 2022
186 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.