Palooza

Festival


Dit is een festival dat vanaf 2015 jaarlijks wordt georganiseerd, tegenwoordig op het terrein van voetbalvereniging Chevremont aan de Kaffebergsweg 4. Het all-in festival (je betaald één entreeprijs en de rest is gratis) is in het leven geroepen om hiermee zoveel mogelijk geld te genereren voor het goede doel. Als goede doelen kunnen o.a. genoemd worden KWF, stichting Wensulance en stichting Hulphond.

In 2015 zijn het 6 vrienden die een gezellig samenzijn met muziek, een hapje en een drankje willen organiseren. In een paar jaar tijd groeit Palooza uit tot een begrip. De organisatie van het festival gaat per 4 mei 2021 op in de Stichting Palooza Events.

Ontstaan


Palooza festival ontstaat uit het eerdere Eschpop, een festival op de Eschberg in Vaals dat in 2011 de eerste keer wordt georganiseerd door Tom Wijnholds met hulp van zijn (schoon)familie. Dit met als doel om de laatste wens van Hans, de vader van Tom, te vervullen! Hans wil één keer samen met zijn zonen in een band op een festival spelen. Om dit waar te laten worden wordt er door de familie en schoonfamilie een klein festival genaamd Eschpop achter in de tuin georganiseerd. Hans schittert daar samen met 3 van de 4 zonen in de band HELT. Na 3 edities Eschpop is het helaas niet meer mogelijk om dit voort te zetten in Vaals. Een deel van de organisatie besluit om samen met een aantal vrienden het concept van Eschpop naar Kerkrade te kopiëren.

De eerste twee edities van Palooza, 2015 en 2016, vinden plaats achter het gemeenschapshuis op de Heilust. Het gemeenschapshuis wordt in 2016 gesloten en zo moet de organisatie op zoek naar een alternatieve locatie. De edities van 2017, 208 en 2019 vinden plaats bij de tennishal aan de Tunnelweg. Door brand in de tennishal moet men ook deze locatie verlaten. Men komt in 2020 terecht bij VV Chevremont, maar vanwege Covid-19 kan het festival in dat jaar niet doorgaan. In 2015 is Palooza een klein festival met 150 bezoekers. In 2021 is er plek voor 750 muziekliefhebbers.

HELT zal na de verhuizing van het festival naar Kerkrade nog enkele keren op Palooza optreden. Helaas zonder Hans.
1)Historische informatie en foto’s met dank aan Kevin Brouwers, secretaris Palooza Events.

Voetnoten[+]

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 6 juli 2021
127 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.