Stefan Metz

Muzicus


Hij wordt geboren op 17 juli 1941 in Roemenie. In 1982 sticht hij het Orlandofestival. Tussen 1982 en 2006 is hij artistiek leider van het festival. Op 16 juli 2006 ontvangt hij uit handen van Jos Som de Erepenning van de Gemeente Kerkrade.

Hij studeert cello aan de Academie van Boekarest. Later vervolgt hij zijn studies bij Paul Tortellier. In 1976 richt hij het Orlandokwartet op. Als artistiek leider van het Orlandofestival geeft Stefan Metz opdrachten aan de componisten als Alfred Schnittke, Tristan Keuris, Andres Szöllösy en Marius Constant, wier composities tijdens het Orlandofestival in première gaan. Met het Orlando Trio wint hij de ‘Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritik 2003’ en in 2004 de Edison Klassiek voor hedendaags werk.

Hij geeft regelmatig masterclasses in Nederland, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. Ook wordt hij uitgenodigd als jurylid van strijkkwartetconcoursen in Bordeaux, Florence, Londen, Moskou en Praag. In 2001 richt Stefan Metz de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) op, een post-conservatoriale strijkkwartetopleiding.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorMartin Krewinkel op 11 november 2020
87 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.