Mark Pütz

 

Muzikant en componist


Mark Pütz wordt op 29 mei 1973 geboren in Kerkrade. Hij componeert en produceert muziek voor onder andere nationale en internationale films, commercials, TV programma’s en documentaires. In opdracht van de philharmonie zuidnederland componeert hij de hymne Unknown Territory, dat op 19 september 2021 zijn première beleeft tijdens het Liberation Concert op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten.

Hij studeert van 1991 tot 1996 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (KMT) “composition for the media”. Van 1996 tot 1997 studeert Mark Pütz aan The University of Portsmouth in UK en behaalt daar zijn Master Degree Composition for the media. In 2000 begint Mark zijn compositie-en muziekproductiebedrijf Cosmic Orchestra.

Hij werkt voor verschillende commerciële omroepen, maar zijn composities zijn tegenwoordig vooral te horen bij de nationale publieke omroepen in binnen-en buitenland.

In zijn jeugd is hij tamboer bij het Koninklijk Erkend Fluit- en Tamboerkorps Wilhelmina Holz . Ook is hij drummer bij de band Heads-Up.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 14 september 2021
157 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.