Levensbomenbos

Het Levensbomenbos ligt sinds najaar 2017 op het plateau tussen de Hamstraat en de Parallelweg. Er staan bomen die door Kerkradenaren geadopteerd zijn, bijvoorbeeld ter herinnering aan een speciale gebeurtenis in hun leven. Er kan gekozen worden uit bosbomen en fruitbomen. Op 30 november 2019 werd het park uitgebreid met 90 bomen. Met deze aanplant is het bos op deze plaats afgerond. Het totale aantal bomen bedraagt dan 390.

Op 20 november 2021 werd een tweede levensbomenbos gerealiseerd in de Holzkuil. De  voor 2020 geplande plantdag kon niet doorgaan in verband met Corona. In totaal werden 128 bergesdoorns, tamme kastanjebomen, wilde kersenbomen, winterlindes en fladderiepen aangeplant in de Holzkuil, achter tuincentrum Peschen. Zestig zuiliepen staan aan weerszijden van de nieuwe Levensbomenlaan tussen de Eygelshovergracht en de Tichelstraat..

Laatst bijgewerkt doorJo Linden op 23 november 2021
181 x gelezen

1 gedachte over “Levensbomenbos”

  1. Wat een interessant idee om bij een belangrijke gebeurtenis in het leven een boom te laten planten. Je hebt zo zelf een plekje waar je heen kan om na te denken en Nederland heeft er een stukje bos bij. Door goed bosbeheer worden deze bossen hopelijk in de toekomst een goede aanwinst voor de natuur in Nederland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.