Kirchroa Alaaf (evenement)

Evenement


Dit evenement wordt gehouden tijdens de WMC’s van 1951 en 1954. De eerste editie vindt plaats in het Mucherveld, dat dan nog onbebouwd is. Met zo’n 11.000 bezoekers mag deze editie een succes worden genoemd. In 1954, als in het Mucherveld woningbouw wordt gepleegd, moet men uitwijken naar het terrein van de Nederlandse Spoorwegen nabij het station Kerkrade-Centrum. Het woeste terrein dat de organisatie daar aantreft wordt omgetoverd in een prachtig, 3000 m2 groot wandelpark, dat volgens plannen van tuinarchitect Victor Ploum wordt aangelegd door de Kerkraadse bloemisten.

Kirchroa Alaaf is een Handel-, Industrie- en Middenstandstentoonstelling. De bezoeker maakt kennis met producten en artikelen van allerlei aard en er zijn instructieve demonstraties. In 1954 is de tentoonstelling te bezoeken van 7 t/m 22 augustus.

Een van de speciale attracties is het Waterorgel, dat eerder te zien is tijdens de Amstelflora Amsterdam, maar ook in Hamburg, Chicago en New York. Het orgel is een ingenieus samenspel tussen water, gemechaniseerde muziek en lichteffecten. Het orgel is te zien in een hal met een bezoekerscapaciteit van 1000 personen.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 15 oktober 2021
141 x gelezen

1 gedachte over “Kirchroa Alaaf (evenement)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.