Jo Linden

Foto: Zondagsnieuws

Jo werd geboren in de Dammerscheidtstraat in Kerkrade op 7 oktober 1950. Hij is bestuurslid van de Stichting Kerkrade Gisteren en Vandaag en medewerker van deze encyclopedie.
Hij is initiatiefnemer en samensteller van de zesdelige dvd – serie ‘Mijn Verleden; De Staatsmijnen in Beeld’ ( 6 dvd’s in 3 boxen)1)https://www.demijnen.nl/actueel/artikel/gesprek-met-de-man-achter-de-dvd-serie-van-de-staatsmijnen
Tijdens zijn 40 jarig dienstverband bij DSM was hij o.a. Hoofd van de Bibliotheek en Hoofd van het Centraal Archief.
Verder was hij nog 10 jaar werkzaam op het secretariaat van de Raad van Bestuur van DSM. In die periode was hij onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van het donatiebeleid van DSM NV en verrichtte hij een breed scala van taken voor de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van DSM NV.  Gedurende de periode 1971 tot 1979 was hij werkzaam bij het Verkoopkantoor van DSM in Zeist en in Utrecht.

Jo is sinds 2019 lid van KKK De Sjtèchneëlsjer. In zijn jeugdjaren speelde hij kleine trom bij het Koninklijk Erkend Fluit- en Tamboerkorps Wilhelmina Holz. Na 50 jaar in meerdere plaatsen in het land te hebben gewoond, is hij sinds april 2021 weer woonachtig in Kerkrade. Hij is sinds 7 oktober 2021 lid van Probus Kerkrade.

Bestuursfuncties


Persoonlijke website: www.jolinden.nl 

 

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorJo Linden op 12 januari 2022
232 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.