KRO Jeugdomroep Kerkrade

Omroep


Op 26 februari 1960 zendt de Gewestelijke Jeugdomroep uit Heerlen nog het programma “Alaaf os Karnaval” uit, een montage met opnames uit o.m. Bocholtz, Heerlen en Kerkrade. Een paar maanden later al is de Jeugdomroep Kerkrade een feit. Een groepje enthousiastelingen is onder leiding van Theo Martens uit de Lindenlaan bezig met experimenteren en krijgt medio 1960 vergunning om wekelijks een uurtje uit te zenden t.b.v. de patiënten van het St. Jozef Ziekenhuis.

De eerste uitzending duurt zo’n tien minuten en is via de KRO-microfoon te horen in het programma Piccolo1)Limburgsch Dagblad 1 juli 1060. In deze uitzending zijn Chevremonts schoolkoor De Merels en het Kaalheidse korps Ons Genoegen te horen. De studio van de Jeugdomroep is gevestigd in het patronaat van Chevremont.

Op 12 november organiseert de omroep onder het toeziend oog van de Nederlandse Bond voor Jeugdige Amateurartiesten (NBJA) een grote openbare revue-avond in het parochiehuis te Chevremont. Deze wordt aangekondigd als Teenagerrevue en wordt een groot succes. Deelnemende artiesten zijn: The Yellow Tigers, de Dutch Rocking Boys, duo Lo Jeans, De Zingende Nichtjes, The Moonlights, Wilma Müller (de Limburgse Connie), Wim Meyer, de 12-jarige Tiny Jeha, The Black Parels en Anny Huls. Orkest de Humberto Boys zorgt voor de muzikale omlijsting en een ballet voor de dans. De presentatie is in handen van Theo Martens.

De Jeugdomroep organiseert hierna veel auditie-avonden en talentenjachten, hetgeen hen felle kritiek oplevert van zijde van “de enige officiële jeugdomroepen” AVRO’s Jeugdomroep Minjon en de KRO Piccologroepen Heerlen en Maastricht.

Voetnoten[+]

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 20 december 2020
103 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.