Inkoopactie

Fondsenwerving


Dit is een regelmatig gehanteerde methode om fondsen te werven voor een project. De gedachte erachter is in te spelen op de betrokkenheid van de potentiele koper in de vorm van sponsoring. De kopers kunnen na de koop geen aanspraak maken op het gekochte. Enkele voorbeelden:

Excelsior
Toneelvereniging Excelsior begint in November 1996 met het ombouwen van een gymzaal van het voormalige Antonius Doctor College naar een theateraccommodatie. Een vierkante meter theater moet dan fl 25,00 opbrengen.

Rodahal
Bij de inkoopactie van de Rodahal in 1993 kan men een of meerdere stoelen kopen. De kopers worden tijdens de opening vermeld in een boekwerk waarin de renovatie beschreven is.

Kirchröatsjer Vasteloavends Verain Alaaf Kirchroa 1936
Bij de inkoopactie van de bouw van een wagen- en werkloods van de KVV kan men een stuk muur kopen. De kopers worden vermeld op een bord dat aan de ingang hangt. Dit bord wordt tijdens de opening feestelijk onthuld.

St. Catharina kerk
Bij de renovatie van de St. Catharinakerk op de Holz in 1984 waarbij met name het dak een beurt krijgt, kan de koper zich eigenaar noemen van 1 vierkante meter van het nieuwe dak. De koper krijgt hierbij een acte van eigendom, waarop het kadasternummer en de plaats van zijn/haar eigendom staat aangegeven.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 8 november 2020
115 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.