Nic Hommel

Carnavalist en ondernemer


Foto: archief Jo Fijen.

Nic(o) treedt in 1952 toe als lid van de Raad van Elf van Karnavalsvereniging Burgerlust. In 1956 wordt hij benoemd tot (de vierde) president van de vereniging. Hij zal dit blijven tot 1974, waarna hij wordt opgevolgd door Sjef Dohmen. Nic wordt na zijn aftreden benoemd tot eerste beschermheer van de Burgerlust.

Tijdens zijn presidentschap wordt de SLC (Samenwerkende Limburgse Carnavalsverenigingen), de latere SLV Samewirkende Limburgse Vasteloavendvereniginge, opgericht. Deze vereniging organiseert in 1973 het eerste grote evenement in het pas voltooide Socio Project: de uitreiking van de Orde van de Gulden Humor. In 1979 krijgt Nic deze orde zelf uitgereikt. Een paar jaar eerder, in 1974, wordt Nic in Sittard onderscheiden met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van de Pappegey.

Als eerste carnavalsvereniging in Nederland wordt onder zijn leiding een Internationaal Tanzmariechen toernooi georganiseerd dat grote bekendheid krijgt in binnen- en buitenland en er wordt een Klaroenenkorps opgericht.

Nic is ook ondernemer. Aanvankelijk werkt hij bij Wijnen Eldorado. Al in die tijd heeft hij een bedrijf in sportprijzen aan de Lempersstraat 36, dat zal uitgroeien tot een begrip in de regio. Later verhuist het bedrijf naar Holzstraat 7. In 1997 wordt het overgenomen door Daniël Putters.

In een vooralsnog onbekende periode is Nic lid van het Muulebaak Trio.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorMartin Krewinkel op 15 maart 2021
106 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *