Grivec Bros

Jeansfabriek


De tweelingbroers Marcel en Roger Grivec hebben te Chevremont hun atelier.  Op de hoek St. PieterstraatToupsbergstraat wordt gewerkt aan unieke raw denim broeken die met hun naam verwijzen naar de mijnindustrie: Cool Pete, Bricker, Locker en Hower.

In 1932 komt het gezin Grivec vanuit Slovenië naar Nederland op zoek naar een betere toekomst. Gezinshoofd Jozef en zijn zoons vinden werk in de mijnen, met uitzondering van zoon René. Deze raakt geïnteresseerd in de verkoop van jeans. Aanvankelijk vindt de verkoop deur-aan-deur plaats, maar in 1976 opent hij samen met echtgenote Willy te Chevremont zijn eerste winkel, die later Jeanspaleis zou gaan heten. Zijn zoons nemen die in 1989 over. De verkoop wordt later uitgebreid met een reparatieservice. Al in 2010 is er de droom van een eigen jeansmerk. In maart 2016 ziet die het licht in de vorm van de Cool Pete.

Op 18 februari 2021 wordt Razor Jeans gelanceerd, een samenwerking tussen het Amsterdamse merk Denham en de Grivec Bros. Deze broeken worden gemaakt in een gelimiteerde oplage: 100 voor de binnenlandse markt en 100 voor Japan.

Verder


Zie ook: Grivec Bros on YouTube

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorMartin Krewinkel op 13 februari 2021
56 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *