Fluit- en Tamboerkorps Voorwaarts Chevremont

Oorsprong

Fluit- en tamboerkorps ‘Voorwaarts’ werd opgericht in 1936.

‘Voorwaarts’ in 1936

‘Voorwaarts’ was altijd present als er parochiële verplichtingen waren, of deelname aan (carnavals)optochten binnen de gemeente of parochie. Men was aangesloten bij de Limburgse Bond voor Tamboerkorpsen, waarvoor men ook solistenconcoursen en festivals organiseerde, maar ook hieraan deelnam, maar… zoals de meeste fluit en tamboerkorpsen destijds was ook de ‘Voorwaarts’ zeer Duits georiënteerd. Aan veel festivals en wedstrijden werd in Duitsland deelgenomen.

Tijdens de Carnavalsoptocht te Kerkrade 1953

Met haar Duitse zustervereniging ‘Alte Kameraden’ uit Aken vond zelfs een jaarlijks treffen plaats in het verenigingslokaal. De invulling van de dag bestond uit een optreden van de solisten van beide verenigingen, en daarna optredens van de verenigingen zelf. Haar verenigingslokaal was destijds café Kloth, thans nog steeds gelegen aan de Chèvremontstraat 68 te Kerkrade.

‘Voorwaarts’ 1952 Tamboer maître is Dhr. Lambert Franssen

Bestaansfeesten

Ze vierden 9 en 10 juni 1951 hun 15 jarig bestaan. Het hoogtepunt van de feestelijkheden vormde het aanbieden en de zegening van een schellenboom, aangeboden door ereleden en begunstigers. De zegening gebeurde door Pastoor Van de Goor. De leden boden voorzitter Wetzels een Lyra aan.

1953 voor verenigingslokaal Kloth

Op 10 juni 1956 volgt de viering van het 20 jarig bestaansfeest. Op zondag 5 juni 1966 wordt het 30 jarig bestaansfeest gevierd.

Foto moment in 1952
‘Voorwaarts’ in 1952

Laatst bijgewerkt doorjo@kerkradewiki.nl op 30 maart 2021
149 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.