Fluit- en Tamboerkorps Juliana '46 Haanrade

Algemeen


Het korps te Haanrade wordt op 5 juni 1946 mede opgericht door Hein Claessen, Jung Claessen en Hens Krichik. De vereniging is ontstaan uit Fluit- en Tamboerkorps St. Hubertus Haanrade wanneer 16 leden uit die vereniging stappen. Juliana ’46 kenmerkt zich door “vrijheid, blijheid”. Het is een hobbyvereniging. Zij is ook geen lid van een overkoepelende bond. Wel is zij lid van de Kerkraadse Muziekfederatie. 250 Bekers vullen de prijzenkast.

Fluit en Tamboerkorps Juliana ’46 Haanrade heeft in 2015 3 jubilarissen en wel Silvia Claessen, Alexandra Nohlmans en Marie- José Nohlmans. Deze dames ontvingen het gouden insigne van de federatie van SDM Korpsen voor hun 40 jaar spelend lidmaatschap.

Verder waren de gebroeders Pierre en René Wijnen 30 en 35 jaar spelend lid. Ze vierden dit intern met een mooie gezamenlijke middag en aansluitend een gezellig eten, samen met de Juliana- familie.

In 2017 werd nog deelgenomen aan twee openbare uitvoeringen in Kerkrade/Eurode. Begin van dat jaar was het aantal actieve muzikanten gedaald tot een te gering aantal, waardoor het sindsdien niet meer mogelijk is om aan activiteiten deel te nemen. Er wordt ook nog maar zeer incidenteel gerepeteerd.

In december 2018 laat de vereniging aan de gemeente weten dat ze de vereniging opheffen1)Via Kerkrade dd 20181219 pg 3.  Het college van B&W had al besloten om de subsidies stop te zetten.

Voorzitters


  • Winand Leschot (zeker in 2006 – 2007)
  • Hein Claessen
  • Jung Claessen

Voetnoten[+]

Laatst bijgewerkt doorjo@kerkradewiki.nl op 29 april 2021
209 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.