Discovery Museum

Historie


In 1974 opent het Mijnmuseum haar deuren in de voormalige Abdij Rolduc. Dit gaat uiteindelijk over in Industrion, Museum voor Industrie en Samenleving. Na een aantal verhuizingen en verbouwingen wordt er uiteindelijk nieuw gebouwd op het Museumplein te Kerkrade. In maart 2009 gaat het Industrion Museum dicht. Na een intensieve verbouwing die 3 maanden in beslag neemt, opent het museum opnieuw haar deuren. Omdat de verwijzing naar industrie niet meer bij het nieuwe concept past, wordt Industrion op 15 juni 2009 officieel omgedoopt tot Discovery Center Continium. Hier worden later het Cube Design Museum en het Columbus Earth Center aan toegevoegd.

Discovery Museum


Discovery Museum heeft op 2 april 2021 een nieuwe start gemaakt als samenvoeging van Cube, Columbus en Continium. In het museum staan aarde, wetenschap & techniek en duurzaam ontwerp centraal .

Discovery Museum herbergt een grote diversiteit aan activiteiten: naast interactieve (wetenschaps-)exposities, adembenemende en unieke films (bijvoorbeeld met een unieke kijk op de aarde), tentoonstellingen over innovatieve producten en design en hands-on workshops, biedt men ook creatieve laboratoriumruimtes waar bezoekers zelf – of met begeleiding – aan de slag kunt gaan.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorJo Linden op 16 oktober 2021
30 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *