Voetbalvereniging Juliana

Voetbalclub


Deze vereniging uit Spekholzerheide wordt opgericht op 20 juli 1910 door de heren A. Hermans, J. en P. Scheeren, J. Moonen en M. Senden.
In het seizoen 1939/1940 werd de club afdelingskampioen en mocht men deelnemen aan de kampioenscompetitie om het landskampioenschap. Daarin eindigde Juliana als vierde na kampioen Feijenoord, Blauw Wit Amsterdam en Heracles en voor GVAV. Tussen 1942 en 1945 speelde de club onder de naam Spekholzerheide omdat de Duitse bezetter verwijzingen naar het Nederlands Koninklijk Huis niet toestond. Maar in feite bleef toch iedereen de vereniging bij haar oorspronkelijke naam noemen. Zeker gedurende de wedstrijden waar men door zijn aanmoedigingen zowel zijn club- als vaderlandsliefde kon uiten. In 1950 volgde een degradatie naar de 2e klasse om vervolgens een jaar later weer te promoveren naar de 1e klas.

Eind november 1954 fuseerde de Juliana, dat nog steeds in de eerste klasse speelde, met de die zomer opgerichte profclub Rapid ’54 die in de Nederlandse Beroeps Voetbalbond (NBVB) speelde. De KNVB en de NBVB gingen samen verder en ook Rapid ’54 en Juliana gingen samen verder als Rapid JC (Rapid Juliana Combinatie). Ook in de naam van de huidige club Roda JC Kerkrade verwijst de J naar Juliana.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorJo Linden op 9 oktober 2021
126 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.