Toneelkonzeät Kerkrade (stichting)

Theaterproductie


In 1993 hebben de Auw Harmonie en het Volkstoneel Kerkrade veel succes met de uitvoering van de dialectmusical Mienne joodvisj.
Deze productie wordt uitgevoerd in het kader van het 150-jarig jubileum van de harmonie. In 1997 leidt deze succesvolle en inspirerende ervaring tot een hernieuwde samenwerking: er wordt een zogenaamd toneelconcert uitgevoerd. Voor de pauze concerteert de harmonie en na de pauze speelt het Volkstoneel een een-acter. Deze theatervorm wordt herhaald in 1998 en 1999.

In 1999 wordt deze stichting opgericht om de samenwerking van beide verenigingen een vaste vorm te geven. Eind 1999 werd Scrooge op de bühne gebracht, een musical in het Kerkraads dialect naar de bekende Christmas Caroll van Charles Dickens. Het grote succes leidt tot een reprise in het najaar van 2000.
In 2004 staan twee producties op stapel. In september van dat jaar zal het openlucht spektakel Walram III worden uitgevoerd op het voorplein van Rolduc bij gelegenheid van het 900-jarig bestaan van de abdij. Rond de jaarwisseling wordt in het Wijngracht Theater de musical Weä is Weä?, in het Kerkraads dialect, gespeeld.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorMartin Krewinkel op 7 november 2020
44 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *