Tomorrow's Scene

Beatorkest


Dit orkest bestaat uit 6 bandleden, vijf uit Hoensbroek en één uit Kerkrade-West. Ze komen in juli 1968 internationaal in het nieuws als de jongens met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar een poging ondernemen het wereldrecord nonstop beatmuziek spelen te verbreken.  Het oude record, 248 uur, stamt uit 1967 en staat op naam van de Duitse beatband The Rattles.

De recordpoging vindt plaats in de zaal van Bar-Dancing Apollo en start op vrijdag 5 juli om 10:00 uur. Telkens staan 3 bandleden op het podium en die worden om de 6 of 9 uur afgelost door de anderen. Op maandagavond 15 juli om 20:10 wordt bekend dat Tomorrow’s Scene er in geslaagd is het record te verbeteren na 10 dagen, 10 uren, 10 minuten en 10 seconden continue muziek maken.

Het vinden van een geschikte zaal is een uitdaging op zich, omdat geen enkele zaaleigenaar bereid gevonden wordt zelf eventuele verliezen door de recordpoging op zich te nemen. Totdat ze bij Apollo aankloppen. Door het ononderbroken spelen lijdt de band zelf een schade ter hoogte van zo’n Fl.400,- aan de apparatuur. En ze weten een enorme hoeveelheid proviand weg te werken. Een kleine greep uit het totaal: 80 liter melk, bijna 15 kilo biefstuk, 11 kilo rosbief, 55 kilo aardappelen, 6 kilo kaas en massa’s groenten.

Bandleden


Ton Laeven uit Kerkrade-West
Jacques Leunissen (19)
Wim Hermans (18)
Jacques Hintjens (18)
Bert Mullenders (18)
Peter Giebels (17)

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 9 oktober 2021
52 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.