Rimburgerweg

Straat in Eygelshoven, De Kom


Deze straat verbindt de Waubacherweg met Rimburg.
Zeker tussen 1798 (de vermelding in het kadastraal register) en een vooralsnog onbekende datum wordt deze weg de Broeckvelderweg genoemd. De naamgeving dateert van 27 september 1919. De naamgeving van het nieuwe gedeelte (Waubacherweg tot het kruispunt Putstraat / Boomgaardskuilweg) dateert van 28 oktober 1972. Op 16 mei 1939 wordt een roeivijver aan deze weg geopend. De exacte locatie is vooralsnog onbekend.

Op een vooralsnog onbekende datum wordt bij huisnummer 5 een Stolperstein neergelegd ter nagedachtenis aan Charles Jacob van der Zijl. Mogelijk is het huisnummer in de loop der tijd veranderd. Van der Zijl  was kostganger bij kapper / caféhouder Copic aan de Rimburgerweg nr. 5. In het Limburgsch Dagblad van 3-4-1954 staat dat het café van Copic gevestigd was aan de Rimburgerweg nr. 7.

Aan de weg wordt op 30 juli 1938 een roeivijver geopend. Het gebied wordt kosteloos ter beschikking gesteld door Laura & Vereeniging. De roeivijver raakt dermate populair, dat is september al behoefte bestaat aan verbreding van de vijver. De vijver bestaat in ieder geval in 1964 nog1)https://www.delpher.nl/.

 

Voetnoten[+]

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 10 november 2021
174 x gelezen

1 gedachte over “Rimburgerweg”

  1. De Stolperstein voor de heer Van der Zijl ligt bij het huidige nr 5.
    Ik denk niet dat dat zijn toenmalige woonadres was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.