Redwoodfarms Boomkwekerij

RedWoodFarms, een boomkwekerij die oorspronkelijk gevestigd is op het adres Wilhelminastraat 9, wordt in 2007 opgericht door twee broers die hier niet met naam genoemd willen worden. Met wat zaadjes uit het Sequoia National Park wordt een begin gemaakt met het opkweken van deze mammoetbomen. En sindsdien worden ook in Kerkrade de grootste en hoogste bomen ter wereld gekweekt. Het streven is om bossen aan te planten en te beheren. De Redwoodbossen in Californië zijn in staat om 10 keer meer biomassa en dus CO2 vast te houden dan Europees bos. Begin 2014 verhuist het bedrijf haar activiteiten naar Haghenstraat 65.

De opkweek gebeurt volledig biologisch, zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen en ook wordt er niet gesnoeid. Door deze werkwijze heeft men weliswaar redelijk veel uitval, maar de langzamere groei levert vollere bomen op. Het blijkt dat Sequoia- en Redwoodbomen heel moeilijk bestand zijn tegen omplanten en daarom is het bedrijf op enig moment overgestapt op containerteelt met PlantInBags. Bij een hoogte van 2 meter kunnen de Redwoodbomen alle in Nederland voorkomende weersomstandigheden de baas.

In het voorjaar van 2014 zijn enkele RedWoods aangeplant met de bedoeling ze voor altijd te laten staan. De komende jaren wil men een groter perceel aan planten waar na 30 jaar selectief bomen gerooid kunnen worden voor de verwerking naar constructiehout met unieke eigenschappen.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 24 november 2021
55 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.