Olaf Op den Kamp

Auteur


Olaf wordt geboren op 16 december 1974 in Kerkrade. Al heel jong raakt hij geïnteresseerd in alles wat de natuur aan flora en fauna te bieden heeft.

Na de lagere school gaat hij naar het gymnasium te Rolduc en vervolgens studeert hij Sociale Geografie in Utrecht. Tussen 2003 en 2008 organiseert hij rondleidingen in en rond de ENCI-groeve te Maastricht. Olaf houdt met regelmaat lezingen en organiseert excursies voor het Natuurhistorisch Genootschap, het IVN, de Duitse natuurorganisatie NABU maar ook voor andere groepen zoals het Catharinagilde Kerkrade en de gemeente Kerkrade.

Olaf is van 2001 tot 2008 actief als secretaris van de Plantenstudiegroep van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg en tevens van de Kring Heerlen van dezelfde vereniging. Vanaf 2008 is hij bureaumanager en hoofdredacteur van het Natuurhistorisch Maandblad.

Hij is gehuwd met Lisa Gartung, die hij leert kennen tijdens een van zijn wandelingen door de natuur, en heeft twee kinderen: Julian (2006) en Elias (2008).

Publicaties


Naast publicaties (foto’s en artikelen) in verschillende kranten en (natuur-)tijdschriften verschijnen van zijn hand:

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 29 september 2021
178 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.