NK Wielrennen

Het NK Wielrennen wordt in Kerkrade gehouden in 2012 en in 2013.
Zij worden georganiseerd door Stichting Organisatie Kampioenschappen Wielrennen Kerkrade die samenwerkt met de KNWU en de landelijke Stichting NK Wielrennen. Het parcours dat afgelegd is, wordt medio juli gemarkeerd door middel van kunstzinnig gevormde stalen fietsjes, gemonteerd op enige hoogte langs dat parcours.

Edities

2012

Het evenement wordt gehouden op 23 juni en op 24 juni. Op zaterdag worden de categorieën Elite Vrouwen (11 ronden) en Beloften (15 ronden) gehouden en op zondag zijn de professionals (22 ronden) aan de beurt. Elke ronde is 10,4 kilometer. Start en finish is bij de Rodahal.
Het parcours loopt over de straten: Van BeethovenstraatNiersprinkstraatMarktKapellaanCaspar SprokelstraatKerkradersteenwegBrughofwegOud ErensteinerwegToupsbergstraatSt. PieterstraatBeukenboswegRembrandt van RijnstraatFrans HalsstraatHaanraderweg (bergop) – OlmenpleinPastoor van der HeijdenlaanLindenlaanHaanraderweg (bergaf) – MeuserstraatGrensstraatKloosterlindenwegGraaf Saffenburgweg (Duivels Bosch) – RolduckerstraatOnze Lieve VrouwestraatNiersprinkstraatKoningswegDiepenbrockstraatWijngrachtVan Beethovenstraat.

2013

Wedstrijden worden verreden op 22 juni en 23 juni.

Laatst bijgewerkt doorJo Linden op 9 november 2020
128 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.