Klankstad Kerkrade (BBS)

Algemeen


Dit was een Bulletin Board System dat gezien kan worden als vroege voorloper van deze encyclopedie. Bij oprichter en beheerder Martin Krewinkel thuis stond een PC met telefoonaansluiting waarop derden konden inloggen. Van hieruit werden informatie, bestanden en ook programma’s en spelletjes gedeeld. Ook hadden leden / gebruikers er een eigen postbus voor mailberichten. Mede-beheerder van dit BBS was Ruud Habets.

Andere BBS’en in Kerkrade


In Parkstad waren destijds (medio tot eind jaren 80) meerdere BBS-en te vinden. Zo had Kerkrade er nog twee. Ina Sterk beheerde Southern Star en Linda (destijds Loek) Engels was eigenaar van Orion BBS. Gebruikers konden met behulp van een telefoonlijn inbellen. Aanvankelijk ging dat met 1200 of 2400 Baud of Bits per seconde, later genoten we van 14400 Baud. Inmiddels had de ontwikkeling van het Internet de BBS-en echter overbodig gemaakt.
Via een vernuftig systeem communiceerden alle BBS-en binnen Parkstad een keer per dag met elkaar en werden de mailboxen van gebruikers gesynchroniseerd. Hierdoor was het mogelijk om op ieder willekeurig aangesloten BBS de persoonlijke berichten te lezen.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorMartin Krewinkel op 28 juli 2020
33 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *