Katholiek Gymnasium Rolduc

Voormalige middelbare school


2003

De school wordt de eerste keer in 1831 en de tweede keer in 1876 opgericht en fuseert op 1 augustus 1996 met Antonius Doctor College tot College Rolduc. Behalve een Gymnasium herbergt de school in de afgelopen jaren een Franse School, HBS, Handelsschool, Normaalschool, Übungsschule, Pröparandenschule, Realschule en nog een Voorbereidende klas.

Directie


Naar de directeuren van deze school is in het Rolduckerveld een aantal straten genoemd.

Sociale Actie


De actie wordt voor de eerste keer gehouden in 1976. De Zuid Limburger (weekblad) noemt 1977 als eerste uitvoeringsjaar, bij gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de school. Doel van de actie is leerlingen bewust te laten maken van de derde wereld problematiek. Daarnaast wordt geprobeerd de betrokkenheid te vergroten door middel van het toekennen van de opbrengsten van de actie aan een project in de derde wereld. Na de fusie in 1999 wordt de actie overgenomen door College Rolduc.
In het Limburgs Dagblad van 30 april 1980 wordt vermeld dat de Sociale Actie van de daaropvolgende zondag bedoeld is om geld bijeen te krijgen om een van de 100 scholen te adopteren van Pater Bohnen in de hoofdstad van Haïti, Port au Prince. De bijdrage van 1988 gaat naar pastoraal werker Rover van der Ploeg in Campina Grande in Brazilië en naar een landbouwproject van Limburgse paters in Haute Zaïre.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 3 december 2020
325 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.