Hub Pasmans

Schilder en grafisch ontwerper

Zijn werk kan worden verdeeld over verschillende gebieden: autonoom- en toegepast/monumentaal werk.
Het vrije werk, o.a. grafiek en schilderijen, wordt omschreven als een zoektocht om, vanuit het schilderen zelf, vanuit het materiaal, gedachten te formuleren die met woorden alleen moeilijk kunnen worden uitgedrukt. Hierdoor ontstaat er werk dat herkenbaar is aan een subtiel vorm- en kleurgebruik, dat op sommige momenten verrassend hard kan zijn. Vanuit zijn achtergrond als industrieel ontwerper voor porselein kiest de kunstenaar vaak, al bestaande, glazen en porseleinen vormen. Vormen die inspireren tot het maken van boeiende nieuwe objecten.
Deze objecten vormen een deel van het toegepaste werk. Decoraties op porselein en glas worden niet alleen uitgevoerd als autonome werkstukken maar ook in opdracht. Naast het ontwerpen en verzorgen van drukwerk verzorgt hij relatiegeschenken in de vorm van porseleinen schaaltjes of glazen vazen tot grote wanddecoraties in combinaties van glas en staal.
Dertig jaar ervaring als docent volwasseneducatie en de ruime ervaring als ontwerper en autonoom vormgever maken het mogelijk om heel divers mensen te kunnen begeleiden in workshops en andere creatieve activiteiten.
Hub heeft zijn atelier in Werkplaats K en woont in Eygelshoven.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorJo Linden op 28 april 2021
89 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.