Hotel Restaurant Bosten

Dit hotel was gevestigd op de Holzstraat 144 in Kerkrade. Het lag op de hoek van de Holzstraat en de Nieuwstraat. De officiële naam was Grenshotel. Op datzelfde adres was in 1930 restaurant Bischoff gevestigd. Op 25 november 1944 vond de heropening plaats door café restaurant Bosten. Op 8 december 1956 om precies 16:00 werd de exploitatie van het hotel overgenomen door de familie P. Spiertz uit Simpelveld (ouders van Moon Peerboom). Eind jaren 60 is de exploitatie van het hotel overgenomen door F. Ackermans.
In de periode dat de familie Spiertz het hotel exploiteerde verbleven er gedurende het WMC bekende gasten zoals Jacques Heetman en voorzitter van de jury Frank Wright. Over Heetman gaat het verhaal dat hij in de badkuip sliep als het hotel volgeboekt was.

Trivia


In 1964 kwam Hotel Bosten in het nieuws met een bericht in het Limburgsch Dagblad waarin stond dat de Beatles op 1 april om 12:00 uur de lunch zouden gebruiken in Hotel Bosten.

 

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 8 juni 2022
182 x gelezen

1 gedachte over “Hotel Restaurant Bosten”

  1. Martina Kemmerling

    Ik zou graag meer willen weten over dit hotel restaurant. Met name welke Bosten dit was. Mijn overgrootvader was nl een bosten.zou graag willen weten of dit familie was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.