Hochstenbach

Algemeen


In het pand van Hochstenbach aan de Hoofdstraat 1 is achtereenvolgens een hotel, een hoedenmakerij, een hoedenzaak en een herenspeciaalzaak gevestigd.

Het hotel moet al in 1894 een landelijk bekende plek zijn. Dit blijkt uit een advertentie uit De Kampioen, het Orgaan van den Algemeenen Nederlandschen Wielrijders-Bond, d.d. 5 mei 1984. Logies met ontbijt kostte Fl. 1,-, diner zonder wijn Fl. 0,80, diner met 1/2 fles wijn Fl. 1,80 (geen korting). Ook in De Telegraaf wordt geadverteerd.

In 1905 wordt het voormalige hotel opgesplitst in losse gebouwdelen, hoewel het hotelgedeelte, in eigendom van de dochter van de oude Hochstenbach, als zodanig blijft bestaan. In het voorste deel, het “strijkijzer” (‘t sjtriechiezer), vestigt de zoon een hoedenmakerij met winkel. De naam wordt bij deze gelegenheid gewijzigd in Maison Chic.

In 1958 maakt de hoedenmakerij plaats voor een hoedenwinkel. Behalve hoeden en petten verkoopt men er paraplu’s, steunstokken, handschoenen en shawls. Maison Chic was een officieel verkooppunt van het luxe paraplumerk Knirps. Het voormalige hotelgedeelte wordt verkocht aan schoenenzaak Van Haren.

In 2007 nemen Ron en zijn echtgenote Marjan de zaak over. De nadruk komt nu te liggen op herenkleding, hoewel hoeden en petten nog steeds een belangrijk onderdeel van het assortiment uitmaken.

Trivia


Op 11 maart 1911 wordt in hotel Hochstenbach KVC Oranje opgericht.
Dagblad De Tijd meldt op 20 december 1917 dat het hotel voor een groot bedrag verkocht zou zijn aan de S.D.A.P. die er een coöperatieve bakkerij in wil vestigen.

Afbeeldingen


Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorJo Linden op 18 december 2020
48 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *