Hetra bar / café Rothkrantz

Café


Het café aan de St. Pieterstraat 228 wordt kort na de oorlog geëxploiteerd door Andris en Truus Rothkrantz en heet dan nog café Rothkrantz. Daarvoor wordt het geëxploiteerd door Peter Rothkranz (overleden in 1950) en daarvoor door diens ouders1)Aanvullingen op deze pagina met dank aan Peter J.A. Rothkrantz.

Omstreeks 1952 gaat het café over op de zus van André en haar man, Hein Rongen en Trautje Rothkrantz. Het café krijgt dan ook een andere naam: Hetra Bar. Hetra is een samenvoeging van de voornamen van de uitbaters. Het café staat echter ook bekend onder de naam zaal Rongen.

Café Rothkrantz, de latere Hetra Bar, is het thuislokaal van o.m. Spaar- en Folklorevereniging Frama en de Kerkraadse Kabouters, een vereniging die ontspanning aanbiedt aan gehandicapte kinderen. Tot circa 1960 is in het rechter deel van het café ook een herenkapsalon in gebruik. De kapper is Joep Rothkrantz, een broer van Andris. 

Tot begin 1985 is het café de thuishaven van de Hetra-boys, een succesvolle vrijetijdsvoetbalvereniging2)Limburgs Dagblad 26 maart 1985. De voetbalclub heeft dan ruim 20 jaar bestaan.

Na het overlijden van de uitbaters wordt het café in 1995 overgenomen door Lei Koch. Als deze in 2001 café City Corner in Kerkrade-Centrum overneemt wordt het oude pand geheel verbouwd en gemoderniseerd met behulp van binnenhuisarchitect Erol Öztan. Er komt een vestiging van Checken & Beans, die anno eind 2020 niet meer bestaat.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend

Voetnoten[+]

laatste update doorMartin Krewinkel op 17 januari 2021
90 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *