Het verzegelde Geschrift

Boek

Jeugdroman van Veronique Wesseling (1972 – 0000).
Het wordt gepresenteerd op 21 augustus 2013 in de Bibliotheek in Elsloo. De illustraties zijn van de hand van Bram Sieben (2003 – 0000) en de omslag is van Marc Charlier. Het wordt in eigen beheer uitgegeven door uitgeverij MijnBestseller onder ISBN 9461937423 en  ISBN 9789461937421.

De boekbeschrijving:

Hessel gaat met zijn ouders op vakantie in een oude abdij in Zuid-Limburg. Hij is bang dat het een saaie boel wordt, maar eenmaal in de abdij wordt hij geconfronteerd met de geheimen van deze eeuwenoude plek. Hij ontmoet een mysterieuze figuur die zijn hulp nodig heeft om eindelijk rust te kunnen vinden. Dit is in het kort de plot van ‘Het verzegelde Geschrift’, een kinderboek dat door Veronique Wesseling van Abdij Rolduc is geschreven.

Veronique Wesseling (Elsloo, 1972) is sinds 2000 in dienst van Abdij Rolduc als medewerkster op de afdeling Acquisitie en Reserveringen. In haar vrije tijd volgde ze een schrijverscursus. “Mijn werkplek is een gigantisch gebouw dat bovendien al meer dan 900 jaar oud is. In de loop van de eeuwen heeft zich hier van alles afgespeeld,” aldus Veronique. “Dit leek me een prachtige plek om een spannend verhaal voor kinderen over te schrijven.”

Uit de beschrijvingen in het boek is de Abdij Rolduc in Kerkrade goed herkenbaar. Maar Veronique voegde ook eigen elementen toe. Of ontdekte zij misschien delen van een nog onbekende geschiedenis van Abdij Rolduc? Wie zal het zeggen.

Laatst bijgewerkt doorJo Linden op 9 oktober 2020
118 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.